8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουρέτας: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έστειλε προτάσεις για το ΕΣΠΑ

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση προς τον Περιφεριάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κουρέτας Δημήτριος, Ψαχούλας Ιωάννης και Νούλας Κωνσταντίνος, με την οποία ζητάνε να πληροφορηθούν για ποιον λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν απέστειλε ακόμα ως όφειλε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά η ερώτηση:

- Advertisement -

Στις 6 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, απέστειλε έγγραφο στις Περιφέρειες της Ελλάδος με αριθμό πρωτοκόλλου 60072-6/6/2019, με το οποίο ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ζητούσε την «Υποβολή προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής στην ΕΑΣ σε συνέχεια της αποστολής της 1ης Εγκυκλίου» με καταληκτική ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2019 (σελ. 20) για το σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης: ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ενημέρωση και η πληροφόρηση που είχαμε ήταν πως, οι περιφέρειες που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις προτάσεις τους είναι τρεις (3), ανάμεσα τους και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ερωτάται λοιπόν ο περιφερειάρχης: Σκοπεύει να καταθέσει προτάσεις στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του αναφερομένου εγγράφου;

Αν σκοπεύει να υποβάλλει προτάσεις, θα θέσει το ζήτημα σε διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Η δημιουργία της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν θα έπρεπε να προκύπτει από μια βαθιά συνεργασία όλων των παρατάξεων; Όχι μόνο δεν είχαμε συνεργασία αλλά δεν είχαμε καμία πρόταση από την Περιφέρεια , ούτε καν εκπρόθεσμη.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: