8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ υπερασπίζεται το Πεκίνο μετά τις αμερικανικές επικρίσεις

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπερασπίστηκε την Παρασκευή (14/2) το Πεκίνο, μετά τις αμερικανικές επικρίσεις περί «έλλειψης διαφάνειας» εκ μέρους της Κίνας σχετικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεργάζεται μαζί μας, που προσκαλεί διεθνείς εμπειρογνώμονες, που έχει μοιραστεί τις αλληλουχίες (του ιού), που συνεχίζει να εργάζεται με τον έξω κόσμο, που κάνει δημοσιεύσεις ξανά και ξανά σε αξιόπιστες διεθνείς ιατρικές επιθεωρήσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν.

- Advertisement -

«Θεωρώ ότι αυτό δεν συνάδει με τα σχόλια του κυρίου Κούντλοου, όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του» συμπλήρωσε ο ίδιος, που μίλησε σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατύπωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λάρι Κούντλοου εξέφρασε, την Τετάρτη, τη λύπη του για την «έλλειψη διαφάνειας» εκ μέρους της Κίνας, επισημαίνοντας πως αυτό καθιστά δύσκολη την αξιολόγηση των κινδύνων που προκαλεί η επιδημία.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των Κινέζων» είπε ο Κούντλοου, υιοθετώντας διαφορετικό τόνο μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Κινέζο ομόλογό του.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: