8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός: Οργή στην Ιταλία για γαλλικό σατιρικό βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Η ιταλική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε σήμερα Τρίτη (3/3) για ένα σατιρικό βίντεο που προβλήθηκε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal + το οποίο παρουσιάζει μια νέα πίτσα: την πίτσα Corona, με γαρνιτούρα βλέννα κορωνοϊού.

Σε αυτό το βίντεο, που αναμεταδόθηκε από ιταλικά μέσα ενημέρωσης με το προειδοποιητικό μήνυμα που ανέφερε πως «… οι ακόλουθες εικόνες μπορεί να πλήξουν την ευαισθησία σας», εμφανίζεται ένας παρασκευαστής πίτσας να βήχει και να φτύνει πράσινη βλέννα σε μια πίτσα έξω από το φούρνο.

- Advertisement -

«Η νέα ιταλική πίτσα που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο», ακούγεται στο βίντεο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ψεύτικη διαφήμιση, χαρακτηρίζοντάς την «κακόγουστη και απαράδεκτη».

Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από την επιδημία του κοροναϊού και πάνω από 90.000 έχουν μολυνθεί. Η Ιταλία είναι η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα, με 79 νεκρούς και περισσότερα από 2.000 κρούσματα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Γαλλία, ανακοίνωσαν κρούσματα του ιού που συνδέονται άμεσα με πολίτες τους που ταξίδεψαν στην ιταλική χερσόνησο ή ήρθαν σε επαφή με Ιταλούς στο έδαφός τους.

«Κατανοώ τη σάτιρα», αλλά «ο χλευασμός των Ιταλών με αυτόν τον τρόπο, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από τον κοροναϊό που αντιμετωπίζουμε, είναι βαθιά ασεβής», έγραψε ο Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στο facebook.

Για την υπουργό Γεωργίας Τερέζα Μπελανόβα, το βίντεο ήταν «επαίσχυντο και απαίσιο».

«Έχουν ενεργοποιηθεί οι διπλωματικοί οδοί για να καταγγελθεί το περιεχόμενο που μεταδίδεται, αναμένω το Canal + να το αποσύρει αμέσως και να ζητήσει συγγνώμη», πρόσθεσε.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν άργησε να απαντήσει.

«Το Canal+ ζητά συγγνώμη από τους Ιταλούς φίλους μας έπειτα από την μετάδοση μιας σύντομης σεκάνς, ιδιαίτερα κακόγουστης, ειδικά στο σημερινό πλαίσιο…», τόνισε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτή η σεκάνς έχει ήδη αφαιρεθεί από όλες τις αναμεταδόσεις και τις επαναλήψεις του καναλιού. Το Canal + στέλνει σήμερα απολογητική επιστολή στον Ιταλό πρεσβευτή στο Παρίσι», πρόσθεσε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: