8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός: Με μεγάλη πτώση άνοιξε η Γουόλ Στριτ

Διαβάστε επίσης:

wall-tomanifesto.gr

Παρά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η Γουόλ Στριτ τελεί υπό μεγάλη πίεση και νευρικότητα λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Γύρω στις 16.40 ώρα Ελλάδος, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υποχωρούσε κατά 2,66% και διαμορφωνόταν στις 25.426,62 μονάδες.

- Advertisement -

Ο δείκτης εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρούσε κατά 2,44% στις 8.523,29 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, που αντιπροσωπεύει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις στη Γουόλ Στριτ, κατέγραφε πτώση 2,67%, και διαμορφωνόταν στις 2.943,22 μονάδες.

Οι επενδυτές συνέχιζαν σήμερα να σπεύδουν στα χρηματοοικονομικά προϊόντα που θεωρούνται µετοχές υψηλής εξασφάλισης, όπως το χρέος των ΗΠΑ. Ένδειξη της πολύ μεγάλης ζήτησης , το επιτόκιο των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 0,7%.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι οι αγορές θα ανακάμψουν και κάλεσε εκ νέου την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκιά της για να τονώσει την οικονομία.

“Νομίζω ότι οι αγορές θα ανακάμψουν”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τα “στοιχεία της απασχόλησης που είναι απίστευτα”. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 3,5%, το χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που ζητεί συχνά από τη Fed να μειώνει τα επιτόκιά της, της ζήτησε εκ νέου να προβεί στις ενέργειες αυτές: “η Fed θα πρέπει να χαμηλώσει τα επιτόκιά της όπως και θα πρέπει να τονώσει την οικονομία”. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε την Τρίτη τα επιτόκια της κατά 0,5 εκατοστιαία μονάδα, χωρίς να περιμένει την προσεχή νομισματική συνεδρίαση, κάτι που είχε να συμβεί από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: