8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός-Ιταλία: Η Fiat Chrysler θα παράγει προστατευτικές μάσκες

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Μάϊκ Μάνλεϊ δήλωσε σε εργαζομένους ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα βοηθήσει με την παραγωγή μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος εργατικού συνδικάτου.

Η παραγωγή μασκών θα συμβάλει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Fiat Chrysler (FCA) και της ανταγωνίστριάς της Ferrari προκειμένου να βρεθούν τρόποι προκειμένου να βοηθήσουν την Ιταλία να αυξήσει την παραγωγή υγειονομικού εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες.

- Advertisement -

Ο Μάνλεϊ δήλωσε ότι σε ένα από τα εργοστάσια του ομίλου στην Ασία θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές ούτως ώστε η μονάδα να παράγει προστατευτικές μάσκες για εργαζομένους του υγειονομικού κλάδου και ότι θα πετύχει τον στόχο του ενός εκατομμυρίου μασκών τον μήνα τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Τζανλούκα Φίκο εκπρόσωπος του συνδικάτου UILM, επικαλούμενος επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο προς τους εργαζόμενους.

Η Fiat Chrysler δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Η FCA και η Ferrari –και οι δύο ελέγχονται από την Exor, την επενδυτική εταιρία της ιταλικής οικογένειας των Ανιέλι— βρίσκεται σε συνομιλίες με την Siare Engineering, τη μεγαλύτερη στην Ιταλία εταιρία παραγωγής αναπνευστήρων, προκειμένου να βοηθήσουν στον διπλασιασμό της παραγωγής μηχανημάτων που θεωρούνται σωτήρια και που χρειάζονται επειγόντως στην κρίση του κορονοϊού, όπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της εταιρίας.

Η FCA έχει προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία των περισσότερων εργοστασίων της σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στην εξάπλωση του ιού και της επακόλουθης βουτιάς στην παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα. Και η Ferrari έχει αναστείλει τις δραστηριότητες στις δύο μονάδες της, που βρίσκονται στην Ιταλία.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το σημερινό κλείσιμο των εργοστασίων προκειμένου να εξοπλισθούμε με τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση», δήλωσε ο Φίκο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και άλλες μεγάλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της FCA.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: