8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός: Η Ελβετία προστατεύει τους άνω των 65 ετών

Διαβάστε επίσης:

Η Ελβετία ζήτησε σήμερα Παρασκευή (6/3) από τους πολίτες της άνω των 65 ετών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις αγορές σε καταστήματα τις ώρες αιχμής και να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία καταγράφηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο καντόνι του Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία. Έκτοτε, 210 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα 20 από τα 26 ελβετικά καντόνια και στο πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τον πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Χθες, η Ελβετία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από τον Covid-19, μιας ηλικιωμένης που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας.

- Advertisement -

Μπροστά στην εξάπλωση της νόσου, η Ελβετία ζήτησε σήμερα από τις ευάλωτες ομάδες, εκ των οποίων 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες τις ώρες αιχμής, να κάνουν τις αγορές τους όταν δεν υπάρχει πολύς κόσμος και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις όπως τα θέατρα, όπως και τα μη απαραίτητα ραντεβού.

«Στην Κίνα δεν ήταν μονάχα τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν σε ολόκληρες πόλεις, που έκαναν την επιδημία να αλλάξει, ήταν, επίσης, η κοινωνική αποστασιοποίηση» εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος Μεταδιδόμενων Ασθενειών του ομοσπονδιακού γραφείου Δημόσιας Υγείας Ντάνιελ Κοχ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ των ανθρώπων έκανε τη διαφορά. Εφαρμόζουμε αυτήν την κοινωνική αποστασιοποίηση στην Ελβετία» υπογράμμισε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: