8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Η παγκόσμια εικόνα για τα κρούσματα, τα μέτρα και τον έλεγχο της επιδημίας

Διαβάστε επίσης:

Φωτό αρχείου

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) ανέρχονται στους 811, ξεπερνώντας τον αριθμό των θυμάτων από την επιδημία του SARS, το 2002-2003. Αύριο Δευτέρα εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επιστρέψουν στις εργασίες τους, μετά τις παρατεταμένες διακοπές τους.

-Η κινεζική κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τροφίμων και ιατρικών εφοδίων, δύο κρίσιμους τομείς, θα πρέπει να στηριχθούν ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο πολλά σχολεία και άλλοι χώροι εργασίας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

- Advertisement -

-Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλα δημόσια μέσα μεταφορών διατάχθηκαν να υιοθετήσουν μια συντονισμένη προσέγγιση για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους «ανά ομάδες».

-Ένας Βρετανός που μολύνθηκε ενώ συμμετείχε σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό σε άλλου επτά ανθρώπους, όταν πέρασε από ένα σαλέ στις γαλλικές Άλπεις για λίγες ημέρες, προτού να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο άνδρας αυτός ήταν το τρίτο κρούσμα που καταγράφηκε στη Βρετανία και φαίνεται ότι συνδέεται και με το τέταρτο κρούσμα που εντοπίστηκε σήμερα στη χώρα αυτή.

-Το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού στην Ισπανία ήταν ένας Βρετανός που και αυτός πιστεύεται ότι συνδέεται με την εστία της μόλυνσης στις γαλλικές Άλπεις.

-Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου είχαν αποδεσμευτεί 71,85 δισεκατομμύρια γουάν (10,26 δισεκ. δολάρια) στη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-Ένας Αμερικανός και ένας Ιάπωνας που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της πόλης Ουχάν είναι οι πρώτοι μη Κινέζοι ασθενείς που απεβίωσαν από τον ιό.

-Ο 2019-nCoV έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 27 χώρες και εδάφη, προσβάλλοντας περισσότερους από 330 ανθρώπους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται σε επίσημες αναφορές.

-Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, ένας στο Χονγκ Κονγκ και ένας στις Φιλιππίνες.

-Από το Σάββατο, στο Χονγκ Κονγκ επιβλήθηκε καραντίνα δύο εβδομάδων για όλους τους ανθρώπους που φτάνουν στην περιοχή από την ηπειρωτική Κίνα ή για όσους βρέθηκαν εκεί τις τελευταίες 14 ημέρες. Η Μαλαισία παρέτεινε την απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες από την Κίνα.

-Η Ταϊβάν, όπου έχουν αναφερθεί 16 κρούσματα, απαγόρευσε τον ελλιμενισμό διεθνών κρουαζιερόπλοιων.

-Η Γαλλία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Κίνα παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη. Η Ιταλία ζήτησε να μην πηγαίνουν στο σχολείο για δύο εβδομάδες τα παιδιά που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Κίνα.

-Η εταιρεία Amazon δεν θα συμμετάσχει στην παγκόσμια έκθεση κινητής τηλεφωνίας που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, «λόγω της επιδημίας και των ανησυχιών για τον νέο κοροναϊό», ανέφεραν πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: