8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι

Διαβάστε επίσης:

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι Λάρισας, συνεχίζοντας και όλη την ερχόμενη εβδομάδα τη δίωρη διακοπή εργασιών διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε προσωπικό όπως και την επίλυση προβλημάτων υποδομών.
Μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας σε συνάντησή τους ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Συλλόγου τους για τις εξελίξεις στο σκέλος των κινητοποιήσεων που, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε εξέλιξη από το προηγούμενο διάστημα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα να συνεχισθούν «οι κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε. και συγκεκριμένα τις δίωρες διακοπές εργασιών από 17 Φεβρουαρίου έως και 21 Φεβρουαρίου από ώρα 09.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δικαστικοί υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας».
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: «Διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), αλλά και με νέες προκηρύξεις. Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών (που χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ιδιαίτερα επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας μας. Προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου του νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων. Θεσμοθέτηση της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης όλων των δικαστικών υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους και προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια».
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Σε τοπικό επίπεδο οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την «αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αντικατάσταση ή επικάλυψη δαπέδων καλυμμένων με αμίαντο, στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου). Τη μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κ.λπ.».
ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Να διευκρινισθεί πως κατά το δίωρο των καθημερινών κινητοποιήσεων οι δικαστικοί υπάλληλοι θα απέχουν από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).
Υπενθυμίζεται πως σε αποχή από τα καθήκοντά τους θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και οι Λαρισαίοι δικηγόροι, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, οι Λαρισαίοι δικηγόροι θα μετάσχουν «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».
πηγή: Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: