8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλείνουν Πέμπτη-Παρασκευή όλα τα σχολεία στον Βόλο

Διαβάστε επίσης:

Με απόφαση του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, κλείνουν όλα τα σχολεία στον Βόλο, για τουλάχιστον δύο ημέρες, δηλαδή Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου Βόλου, εκείνο το διήμερο, θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία σε όλους τους χώρους των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα κτίρια που στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.

- Advertisement -

Ακόμη, επιπλέον απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευθούν, κατά το δυνατόν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες που είναι οι πιο ευάλωτοι. Η δημοτική αρχή με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι έτοιμη να συμβάλλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται πως το το συγκεκριμένο μέτρο είναι προληπτικό και δεν συντρέχει λόγος πανικού. ενώ οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς και για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία της υγείας τους.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: