8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση από τις σχολικές καθαρίστριες της Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χθες οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων στην Καρδίτσα, η πλειονότητα των οποίων απασχολείται με 10μηνες συμβάσεις και εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια. Η συμμετοχή των καθαριστριών ήταν σχεδόν καθολική αυτού ξεπέρασε το 90%.
Δηλώνουν αγανακτισμένες από το περιβάλλον εργασιακής αβεβαιότητας, τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, αλλά και τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων.
Οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας όπου ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καπράνας εξέφρασε την στήριξη του Κέντρου στα αιτήματά τους. Ακολούθως, συνοδευόμενες από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, οι καθαρίστριες προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δήμο Καρδίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Στο Δήμο συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και στην Π.Ε Καρδίτσας με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καραγιάννη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να κλειστεί ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Σε ψήφισμα που επέδωσαν οι καθαρίστριες αναφέρουν: «Όλοι εμείς σήμερα που εργαζόμαστε στην καθαριότητα των Σχολικών κτιρίων μέσα σε ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς, σε εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας με εξευτελιστικές αμοιβές, που έχουμε μόνο πάντα υποχρεώσεις χωρίς κανένα δικαίωμα για άδεια μητρότητας, και ούτε καν ασθένειας, όλοι εμείς που εδώ και πολλά χρόνια επιτελούμε ευσυνείδητα την εργασία μας κρατώντας πεντακάθαρα τα σχολεία των παιδιών μας, όλοι εμείς που αδιαμφισβήτητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες απεργούμε και διεκδικούμε:
-Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
– Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών
-Αξιοπρεπείς αμοιβές
-Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας
– Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα , μέσα ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ.
-Ασφάλεια και όχι επισφάλεια στην εργασία- καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές επιτροπές.
-Αποζημίωση για προκατ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται
ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
-Πιστοποίηση επαγγέλματος.
-Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς .
-Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή Σ.Σ.Ε».
πηγή:neosagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: