8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κατερίνα Παπακώστα: Να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα

Διαβάστε επίσης:

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα
Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία παρέλαβε από την απερχόμενη Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

- Advertisement -

Η κα Ζαχαράκη, με δήλωσή της αναφέρθηκε στον έναν χρόνο προσπαθειών, μαζί με τη «φίλη και συναγωνίστρια» Μαρία Κεφάλα, προκειμένου να οργανώσουν ένα νεοσυσταθέν υπουργείο, με το οποίο ο πρωθυπουργός «συμβόλισε μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας: τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η οποία είναι και βασικός κρίκος της κοινωνικής συνοχής, την ενδυνάμωση των ευάλωτων, την παιδική προστασία, τη διασφάλιση της ισοτιμίας των ατόμων με αναπηρία. Και φυσικά το δημογραφικό.

Ταυτόχρονα, καλωσόρισε την «φίλη και συνάδελφο Κατερίνα Παπακώστα» και εξέφρασε τη βεβαιώτητα ότι «θα αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα με τον τρόπο που παραμένει αφοσιωμένη ως βουλευτής Τρικάλων στην ανάκαμψη της περιοχής».

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη συγκίνησή της για την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο πρωθυπουργός και τον ενθουσιασμό της γιατί θα συνεργαστεί με την «καλή της φίλη» και υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Τόνισε ότι «το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι ένα πολύ σημαντικό υπουργείο. Όλα αυτά τα χρόνια ως δικηγόρος έχω δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και σήμερα ως πολιτικός, μέσα στο Κοινοβούλιο, προσπαθώντας να περάσουμε και να υπερασπιστούμε μεταρρυθμίσεις που αφορούν και την οικογένεια και το δημογραφικό. Είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε δυνάμεις. Και είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να διαδέχομαι την άξια συνάδελφο κυρία Κεφάλα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια και τη διάθεση συνεργασίας. Όλες μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί μας ενδιαφέρει πραγματικά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να ενισχύσουμε την οικογένεια να ενισχύσουμε τις κοινωνικές ομάδες, να ενισχύσουμε τα άτομα, το καθένα ξεχωριστά, να νιώθουν ότι υπάρχει ένα κράτος που στηρίζει την κοινωνική συνοχή. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: