8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ του μαθητή που τραμπούκισε καθηγήτρια (vid)

Διαβάστε επίσης:

Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης όπου πριν από έναν χρόνο, όπως αποκαλύφθηκε, ένας μαθητής είχε εξυβρίσει μία καθηγήτρια ζητώντας της να του σβήσει μία απουσία.

Το βίντεο από το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, που ζήτησε έρευνα δηλώνοντας ότι τέτοιες βίαιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές.

- Advertisement -

Οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν σήμερα σε κατάληψή του, υποστηρίζοντας τον συμμαθητή τους καθώς, όπως λένε, είχε τιμωρηθεί τότε με μία ημέρα αποβολή.

Μιλώντας στον Αντέννα, μαθήτρια του σχολείου είπε πως «ο μαθητής έχει πάρει άδικα την απουσία, δεν έκανε κάτι, αν την έπαιρνε θα έμενε στην  ίδια τάξη. Αυτά που είπε στην καθηγήτρια ήταν σκληρά αλλά δεν ξέρουμε τι είχε γίνει πριν, νευρίασε επειδή θα έμενε στην ίδια τάξη, και τιμωρήθηκε».

Άλλος μαθητής είπε πως «το περιστατικό έγινε πριν ένα χρόνο, ο μαθητής τιμωρήθηκε από τον διευθυντή και το θέμα τρέχει ξανά έναν χρόνο μετά. Μπορεί να άλλαξε, μπορεί να το μετάνιωσε. Του μιλήσαμε, είναι στεναχωρημένος» ενώ ένας άλλος συμμαθητής του είπε πως «είχε πάρει μία απουσία δίχως να πρέπει, αυτόν τον εξόργισε. Δεν έκατσε να μιλήσει η καθηγήτρια, για να του πει τον λόγο, του είπε μόνο ότι του έβαλε την απουσία. Αυτός εκνευρίστηκε και θεώρησε πως θα έπρεπε να αντιδράσει. Η αντίδρασή του δεν ήταν σωστή».

Άλλος μαθητής τόνισε πως «υπάρχουν καθηγητές που αντί να αγκαλιάσουν τα παιδιά, γουστάρουν να μας κάνουν να μαλώνουμε μαζί τους. Δεν συμπεριφέρονται οι καθηγητές καλύτερα, τι είναι, άγιοι;»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της 5ης ΕΛΜΕ,ο οποίος εξήγησε ότι «καλό είναι τέτοια θέματα να μην παίρνουν μεγάλη διάσταση, υπάρχουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες και προσπαθούμε να τα λύσουμε από μόνοι μας. Να δει και η κοινή γνώμη πως το επάγγελμά μας έχει κάποιες δυσκολίες…Καλό είναι να μην παίρνουν μεγάλες διαστάσεις επειδή είναι μαθητές, είναι σχολείο και έχουν επιβληθεί τιμωρίες».

«Η καθηγήτρια έχει παραμείνει αρκετά ψύχραιμη, προσπαθεί να μην δώσει διαστάσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ο σύλλογος και οι καθηγητές είναι στο πλευρό της.

Στην εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας Α. Κόπτσης, ο οποίος είχε συνομιλήσει με τα παιδιά και τον μαθητή που είχε πρωταγωνιστήσει στο περιστατικό.

«Εδώ και μιάμιση ώρα είμαστε μέσα με το 15μελές, συζητήσαμε τα προβλήματα που έχουν, λύθηκαν πολλές απορίες, θα μιλήσουμε με όλους τους μαθητές και με όλους τους καθηγητές. Ζήτησα η κατάληψη να λυθεί σήμερα, τώρα, και από αύριο να διορθώσουμε ό,τι κακώς κείμενο υπάρχει στο σχολείο, θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η εικόνα που σχημάτισα για τα παιδιά είναι πολύ διαφορετική από αυτή που προβάλλεται στα κανάλια» εξήγησε, ενώ για τον συγκεκριμένο μαθητή είπε: «Ήταν ένας άλλος άνθρωπος, μου ζήτησε συγγνώμη, ήταν μια κακιά στιγμή».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: