8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και τυπικά… στις Βρυξέλλες ο Μπακόλας

Διαβάστε επίσης:

Ωρίμασαν οι συνθήκες και έγινε το αυτονόητο. Ο Θανάσης Μπακόλας αναλαμβάνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού με αρμοδιότητα τα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ με βάση τις Βρυξέλλες.

Η εξέλιξη φυσικά αυτή καμία έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλεί. Και δεν προκαλεί σε εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και ονόματα. Ο Θανάσης Μπακόλας δεν είναι νέος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Αντίθετα, είναι στενός σύμβουλός του επί σειρά ετών κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής μιας και διαθέτει πλούσια εμπειρία. Συμμετείχε δε στη διαμόρφωση των προγραμμάτων των ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ενώ τον συνόδευε στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και είναι γνωστό πως λειτουργούσε ως ο δίαυλός του με τις Βρυξέλλες.

- Advertisement -

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και έντονη φημολογία πως ο Θανάσης Μπακόλας θα έπαιρνε… μεταγραφή στο επιτελείο της προέδρου της Κομισιόν Φορ ντερ Λάιεν. Αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά πλέον αναλαμβάνει και επίσημα τις αρμοδιότητες που ούτως ή άλλως είχε.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο επιτελείο του πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Μητρόπουλος παραμένει ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων αναλαμβάνει η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή. Η έμπειρη πρέσβης που διατηρεί στενή σχέση με την προκάτοχό της και νυν πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πλέον θα έχει τη γενική επιστασία των διπλωματικών υποθέσεων, ενώ στο πλευρό της ως αναπληρωτή διευθυντή έχει τον νεαρότερο, αλλά έμπειρο διπλωμάτη Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: