8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνα: Φτιάχνουν νοσοκομείο για τα θύματα του κοροναϊού μέσα σε… 6 μέρες! (vids)

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος ενός νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών από τον ιό, το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός… έξι ημερών, ανέφερε την Πέμπτη (23/1) η κρατική Beijing News, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει το έργο.

Ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 17, αναγκάζοντας την Ουχάν να κλείσει όλες τις μεταφορικές συνδέσεις.

- Advertisement -

Αν και στην αρχή θεωρήθηκε σχεδόν ως «ανέκδοτο», τελικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν πως η αρχικά υπεραισιόδοξη εκτίμηση των 6 ημερών για την ολοκλήρωση του εν λόγω νοσοκομείου μπορεί να είναι ρεαλιστική!

Από την Πέμπτη που ανακοινώθηκε ότι θα χτισθεί το νέο νοσοκομείο οι μπουλντόζες έχουν ήδη πάρει μπρος. Στα πλάνα που έρχονται από την περιοχή, οι μπουλντόζες είναι αμέτρητες και σκάβουν σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα δίκτυα οι εργάτες που απασχολούνται για την ανέγερση του νοσοκομείου, θα πάρουν τριπλό μισθό.

Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή, βρέθηκε ο χώρος, μπήκαν τα συνεργεία και όπως θα δείτε και στο βίντεο τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό ίσως και να είναι όσο όλος ο στόλος φορτηγών μιας χώρας. Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της μια άλλη επιδημία αυτή του SARS οι Κινέζοι είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε 7 ημέρες. Το νέο νοσοκομείο θα είναι λειτουργικό στις 3 Φεβρουαρίου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: