8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι

Διαβάστε επίσης:

Η ιταλική Γερουσία ψήφισε υπέρ της παραπομπής σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι, αλλά ο αριθμός των γερουσιαστών που εκφράσθηκαν υπέρ και όσων καταψήφισαν την παραπομπή θα ανακοινωθεί στις 7 μ.μ. ώρα Ιταλίας.

Αυτό οφείλεται σε μια διαδικαστική ιδιαιτερότητα, η οποία επιτρέπει στα λιγοστά μέλη της Γερουσίας που δεν ψήφισαν, να το πράξουν μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

- Advertisement -

Οι Ιταλοί δικαστικοί έχουν ζητήσει την παραπομπή του γραμματέα της Λέγκα σε δίκη για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των 131 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Γκρεγκορέτι το περασμένο καλοκαίρι.

Σαλβίνι: Η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου

Ο γραμματέας της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι πήρε νωρίτερα τον λόγο στην ολομέλεια της Γερουσίας της Ρώμης, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψηφοφορίας για παραπομπή του σε δίκη.

«Η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου. Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα. Πάντως δεν ζητώ να με βραβεύσουν και αν πρέπει να τελεσθεί δίκη, ας τελεσθεί», υπογράμμισε ο αρχηγός της Λέγκα. Παράλληλα επανάλαβε για μια ακόμη φορά ότι θεωρεί πως οι αποφάσεις σχετικά με τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Γκρεγκορέτι ελήφθησαν από όλη την προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση και όχι μόνον από τον ίδιο.

«Χρειάζεστε ένα πειραματόζωο; Είμαι εδώ. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, αλλά για τα όσα θα διαβάσουν αύριο τα παιδιά μου στον Τύπο», δήλωσε επίσης ο Σαλβίνι.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: