8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Κανονιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Διαβάστε επίσης:

Κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία, την ασφάλεια και την καλή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών ετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη δραστηριοποίηση και τρίτης εταιρείας ενοικιάσεων μικρo-οχημάτων στην πόλη.

Όπως είπε ο κ.Ζέρβας, τα πατίνια αποτελούν εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, δεδομένων των προβλημάτων που παρατηρούνται με τον ΟΑΣΘ, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους τόσο για όσους τα χρησιμοποιούν όσο και για τους πεζούς, ενώ καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο.

- Advertisement -

“Οι εταιρίες δεν έχουν πάρει καμία άδεια και τοποθετούν τα ηλεκτρικά πατίνια σε όποιο χώρο θέλουν, ενώ και οι χρήστες τα εγκαταλείπουν όπου επιθυμούν. Μερικές φορές είναι και ο βυθός του Θερμαϊκού. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου” τόνισε ο δήμαρχος.

Ανέφερε ακόμη πως θα γίνει συνεννόηση για το κανονιστικό πλαίσιο με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο δήμος θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμα για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: