8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν

Διαβάστε επίσης:

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ. Τα σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον καλύτερο τρόπο (…) Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο. Είμαστε φιλόξενος λαός αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των συνόρων ήταν επιβεβλημένη» 

- Advertisement -

Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την σημαντική απόφαση του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επιδίωξαν παράνομα να μπουν στην Ελλάδα “εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα”.

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών, Σοιλού είπε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα και δίνουμε μάχη παντού».

Επιπλέον τόνισε πως «κανένα κράτος δεν θα δεχόταν μαζική εισβολή μεταναστών» προσθέτοντας ότι “αν νομίζανε ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα έπιαναν στον ύπνο την Ελλάδα, ήταν μακριά νυχτωμένοι. Δεν θα κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορα μας».

Τέλος, ερωτηθείς για τον κορωνοϊό είπε πως “το δημόσιο θα λειτουργήσει παρά τα κρούσματα”.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής (08.03.2020) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τον κορωνοϊό.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: