8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Θα υπογραφεί συνυποσχετικό με τον πρόεδρο της UEFA και τον Πρωθυπουργό»

Διαβάστε επίσης:

Καλεσμένος της Όλγας Τρέμη στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και μίλησε για τις επαφές με την UEFA και τη FIFA, που φέρνουν εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Για τις συναντήσεις FIFA – UEFA και τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Υπήρξε μία πολύ ευρεία συνάντηση. Είχε και τα τεχνικά κλιμάκια. Υπήρξε μία βαθιά συναντίληψη ότι υπάρχει μία βαθιά κρίση στο ποδόσφαιρο. Είναι κρίση αξιών. Υπάρχει μία ανάγκη από επανεκκίνηση. Θα υπογραφεί συνυποσχετικό με τον πρόεδρο της UEFA και τον Πρωθυπουργό. Θα το φτιάξει η ελληνική πλευρά και θα το συνυπογράψει η UEFA. Θα καταλαμβάνει δύο πυλώνες. Το ένα της τεχνικής βοήθειας από την UEFA. Η ελληνική Κυβέρνηση θα παράσχει πλήρη κάλυψη. Να νομοθετηθεί ότι είναι αναγκαίο. Να έχουμε ένα ισόνομο ποδόσφαιρο και τις κυρώσεις.

Για το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο:

Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της ότι αλλαγές προτείνει ή ζητήσει η UEFA. Δεν είναι υποχρεωμένη η ΕΠΟ αλλά εφόσον το κρίνει η UEFA. Πράγματι η ΕΠΟ κατά την διακριτική της ευχέρεια μπορεί να εισαγάγει ή όχι τις τροποποιήσεις. Δεν είναι εύκολο όταν η FIFA και η UEFA προτείνουν ένα πλαίσιο να αρνηθεί οποιαδήποτε αρχή.

Για το εάν έχουν μιλήσει με την ΕΠΟ:

Είμαστε σε διεργασίες με FIFA – UEFA. Για να καταλήξουμε στον τρόπο. Όταν θα καταλήξουμε στον τρόπο και θα έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο τότε προφανώς θα υπάρξει και διαβούλευση με την ΕΠΟ.

Για το αν θα έπρεπε να έχουν πρώτα επαφές με την ΕΠΟ:

Δεν είμαι σίγουρος πως θα ήταν προς το καλύτερο. Πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες στατιστικής της UEFA. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι σε ανοδική πορεία. Σχεδόν η μόνη που έχει πάρει την κατιούσα είναι η Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τα αλλοδαπά πρότυπα και μετά να προβούμε σε οτιδήποτε άλλο.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: