8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θάνος Σκάρλος: Η δημοτική αρχή υλοποιεί τις προτεραιότητές της για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Διαβάστε επίσης:

Χρηματοδότηση ύψους 1.483.500,00 € από το Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατασκευή του Αρδευτικού αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου του Δήμου Σοφάδων.

Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων μέσα από μια σειρά εντατικών προσπαθειών και στοχευμένων ενεργειών πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευήςτου Αρδευτικού αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου του Δήμου Σοφάδων, ύψους 1.483.500,00 € από το Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίαςστο πλαίσιο του Μέτρου 4, Υπομέτρου 4.3, Δράση: 4.3.1 του ΠΑΑ 2014-2020.

- Advertisement -

Το έργο προβλέπει την αποξήλωση των παλιών αντλιών και κινητήρων και την τοποθέτηση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο (οικίσκο) Μελισσοχωρίου και την κατασκευή δύο κεντρικών υπόγειων αγωγών άρδευσης οι οποίοι συνδέονται με υφιστάμενες χωμάτινες τάφρους. Στα σημεία σύνδεσης προβλέπονται έξοδοι νερού με βάνες (στόμια) από όπου το νερό δια βαρύτητας θα ρέει προς τα βόρεια (εντός των υφιστάμενων χωμάτινων τάφρων) επιτυγχάνοντας την άρδευση του αγροκτήματος Μελισσοχωρίου.
Η συνολική έκταση των αγροτεμαχίων της προτεινόμενης ζώνης άρδευσης του αγροκτήματος Μελισσοχωρίου και τμήματος του Αγροκτήματος Φίλιας ανέρχεται σε 8.223,41. Στην περιοχή του αγροκτήματος Μελισσοχωρίου είναι ενεργές και λειτουργούν τρεις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ (Κ99, Κ100 και Κ102) που εξυπηρετούν αντίστοιχα εκτάσεις 267,43 – 405,62 και 251,29 στρεμμάτων. Επίσης σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία του ΕΜΣΥ που τηρούνται στο αρχείο του Δήμου Σοφάδων στην περιοχή μελέτης είναι ενεργές 32 ιδιωτικές γεωτρήσεις που εξυπηρετούν μαζί με τις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ έκταση συνολικής επιφάνειας 1.530,88 στρεμμάτων. Έτσι η υπολειπόμενη έκταση που δύναται να εξυπηρετηθεί από το διπλό αντλιοστάσιο του Μελισσοχώριου ανέρχεται σε 6.692,537 (αφαιρώντας τις εκτάσεις που εξυπηρετούνται από γεωτρήσεις). Επομένως το έργο αφορά σε αύξηση της αδρευόμενης έκτασης κατά 6.700 στρέμματα περίπου.

Για το έργο ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος δήλωσε: Η δημιουργία και ενίσχυση των υποδομών άρδευσης αποτελεί την πλέον βασική προϋπόθεση για την ικανοποίηση αναγκών των κατοίκων, με απώτερο σκοπό τη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Ο πρωτογενής τομέας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη όχι μόνο ενός Δήμου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Ως Δήμος Σοφάδων είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τους ανθρώπους και ειδικά τους νέους που καθημερινά προσπαθούν για την επιβίωσή τους, επιλέγοντας να μείνουν στον τόπο τους.
Με μέθοδο, οργάνωση, με συγκεκριμένους και σταθερούς στόχους, επιμονή, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε πόρους από κάθε χρηματοδοτική πηγή και μάλιστα πολύ περισσότερους από πολύ μεγαλύτερους Δήμους.
Στόχος μας και επιθυμία μας είναι ο πρωτογενής τομέας να συνεχίσει να αποτελεί την «ατμομηχανή» της περιοχής μας.
Επίσης, η πρώην πρόεδρος της τ.κ. Μελισσοχωρίου κ. Βαιοπούλου Ζωή δήλωσε: Μετά από πολλούς κόπους και ενέργειες βλέπουμε να υλοποιείται ένα έργο πνοής με τεράστιο οικονομικό όφελος για την περιοχή μας.

πηγή:karditsapress.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: