8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια»- Συνεχίζονται οι παραστάσεις

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Θέατρο «ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ», με πολύ μεγάλη προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού, με το κανονικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα που είναι Πέμπτη Λαϊκή Απογευματινή: 7 μ.μ – Γεν. Είσοδος: 8 ευρώ, Παρασκευή: 9 μ.μ, Σάββατο: 9 μ.μ, Κυριακή: 7 μ.μ), με το εξαιρετικό έργο του σπουδαίου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια», σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού.

Το έργο υπήρξε η βάση για το σενάριο της Στέλλας με τη Μελίνα Μερκούρη.

- Advertisement -

Προηγείται της εποχής του και φτάνει σε μας ανατριχιαστικά σύγχρονο, μιας και το αίτημα της ατομικής ελευθερίας, ιδιαίτερα της γυναίκας σήμερα, ακυρώνεται απ΄ τη βία που ασκείται απέναντί της. Η αντίφαση ελευθερία και δέσμευση στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως στον έρωτα μοιάζει αιώνια και άλυτη.

Η παράσταση

Ζούμε σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, αυξάνουν καθημερινά. Το 2013 ήταν η πρώτη αιτία θανάτου γυναικών στις ηλικίες 16-44 χρονών. Η γυναίκα από την Ινδία ως το Μεξικό, και από την Κύπρο έως την Αμερική είναι το εύκολο θύμα. Αυτό δυστυχώς κάνει την παράσταση επίκαιρη. Η παράσταση εστιάζει σ’ έναν κόσμο όπου το φαίνεσθαι σκοτώνει κάθε χαρά της ζωής. Η γυναίκα είναι ο πρώτος και ο πιο εύκολος στόχος. Οι ελπίδες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων γίνονται συντρίμμια και ο ερωτικός πόθος εφιάλτης… Δεν πρόκειται για τον μεταπολεμικό κόσμο, αλλά για τη βιαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Παίζουν αλφαβητικά: Στέλλα Γκίκα, Τάσος Δημητρόπουλος, Χρίστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ηλέκτρα Μαγγίνα, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ- Προπώληση: 10 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή – Φοιτητικό – Συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) – Ομαδικό (άνω 10 ατόμων): 8 ευρώ, Ανέργων – Α.Μ.Ε.Α: 5 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α – Δικαιούχοι επιταγών θεάματος ΟΑΕΔ, Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του ταμείου: 2410-533.417, καθημερινά: πρωί: 10 π.μ. – 1 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6 μ.μ. – 9 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (ώρες ταμείου) – στο βιβλιοπωλείο «ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΤΣΑ» (ώρες καταστημάτων) και στο viva.gr (όλο το 24ωρο). Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: