8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ιταλία κλείνει τα σύνορα σε Κινέζους πολίτες

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει την έκδοση βίζας σε Κινέζους πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η κρισιμότερη φάση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Θα συνεχίσει να παρέχεται βίζα μόνον για οικογενειακούς λόγους και για αποδεδειγμένα κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Παράλληλα, μετά την διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, αποφασίστηκε ότι γιατροί θα μπορούν να ανεβαίνουν σε πλοία προερχόμενα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υποβάλουν επιβάτες σε εργαστηριακές εξετάσεις.

- Advertisement -

Η κυβέρνηση Κόντε, πάντως, αποφάσισε ότι μπορεί να ξαναρχίσει η αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων από και προς κινεζικές πόλεις με την Ιταλία.

Την Δευτέρα πρόκειται να φτάσουν στην Ρώμη 67 Ιταλοί πολίτες, προερχόμενοι από την περιοχή Ουχάν, όπου είχαν αποφασίσει να ζήσουν και να σπουδάσουν. Θα μεταφερθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μεγάλη μείωση των εσόδων τους, λόγω της διακοπής των ταξιδιών με την Κίνα.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: