8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ηγεσία του ΕΒΕ Καρδίτσας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης:

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης και ο υπεύθυνος ΓΕ.ΜΗ. και υπηρεσιώντου ΕΒΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.
Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνας Σκόνδρα, η οποία ήταν και παρούσα.
Σε δελτίο τύπου της βουλευτή αναφέρεται:
«Η ηγεσία του ΕΒΕ Καρδίτσας, έδεσε στον Υπουργό ουσιαστικά ζητήματα των επαγγελματιών του Νομού που άπτονται της αρμοδιότητάς του, με κυριότερο την χρήση των καπναποθηκών που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΕΒΕ.
Ζητήθηκε από τον κ. Βορίδη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ΕΒΕ να έχει τη δικαιοδοσία συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου να πραγματοποιούνται στους χώρους των καπναποθηκών διάφορες δραστηριότητες.
Δράσεις με στόχο πάντα το όφελος των μελών του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.
Τέθηκε επίσης το ζήτημα αύξησης της δαπάνης του προγράμματος LEADERστο Νομό, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις.
Ο κ. Βορίδης, υποσχέθηκε να εξετάσει και να λύσει το ζήτημα των καπναποθηκών. Αντιλήφθηκε το πόσο επωφελής μπορούν να αποβούν για τους εμπόρους και τους βιοτέχνες εκθέσεις και όποιας μορφής δραστηριοτήτων αναπτυχθούν εκεί, και όπως τόνισε, η στήριξη της μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον ίδιο και σε κάθε περίπτωση είναι πρόθυμος να στηρίξει την ύπαιθρο χώρα.
Στο ζήτημα αύξησης της χρηματοδότησης του LEADER, ήταν συγκρατημένος, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μια τεράστια ζήτηση σε όλη τη χώρα και αυτό δημιουργεί την υποχρέωση να ακολουθηθεί ο αρχικός σχεδιασμός.
Το πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε στη συνάντηση, ικανοποίησε την ηγεσία του ΕΒΕ Καρδίτσας και την Βουλευτή κ. Σκόνδρα οποία θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υπουργό, για όλα τα θέματα που τέθηκαν».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: