8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εύσημα Μητσοτάκη σε Αγοραστό- Στην κορυφή της Ευρώπης η Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης:

Στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 έκαναν κοινή εμφάνιση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Διεύθυνση δημοσιότητας του ΕΣΠΑ αναγνωρίζονται ως πρωτοπόρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιτροπές που τρέχουν τα προγράμματα.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, κατ’ ιδίαν συνάντηση και με την Elisa Ferreira, επίτροπο συνοχής και μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε., η οποία θα επισκεφθεί τον Μάρτιο την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όσον αφορά στο φράγμα της Μεσοχώρας, τονίζεται ότι το έργο έχει απεμπλακεί πλήρως από τα έργα εκτροπής του Αχελώου και είναι αμιγώς υδροηλεκτρικό. Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, που εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (04/08/2017, ΑΔΑ: ΨΩΧ74653Π8-23Λ) διασφαλίζουν πλήρως την ασφάλεια του μη κατακλυζόμενου τμήματος του οικισμού, την ανάπτυξη της περιοχής, την ασφάλεια του έργου, την προστασία του οικισμού και του οικοσυστήματος στο πλαίσιο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πύλης. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία έκπτωση στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων αλλά, πρέπει να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: