8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας οι αγρότες και ανέβηκαν στον Ε65

Διαβάστε επίσης:

Όπως και στην κινητοποίηση του Δεκεμβρίου έτσι και σήμερα αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους αγρότες να στήσουν μπλόκο επί της Ε-65.
Τα τρακτέρ τους παρατάχθηκαν στο δρόμο Παλαμά – Καρδίτσας παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφησαν τους αγρότες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο. Στο δρόμο Παλαμά- Καρδίτσα μία κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε το δρόμο. Κάποιοι αγρότες μπήκαν μέσα σε χωράφι, με σκοπό να αφαιρέσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αλλά μετά από διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τους επετράπη να προχωρήσουν πιο μπροστά.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου, σε άλλο σημείο, αγρότες ακινητοποιώντας ένα αστυνομικό όχημα «άνοιξαν» το δρόμο για τα τρακτέρ, 4 εκ των οποίων κατάφεραν να ανέβουν στην Ε-65. Με τα πόδια αγρότες αλλά και εργαζόμενοι μέλη σωματείων ανέβηκαν στον αυτοκινητόδρομο όπου έκαναν σύσκεψη. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας ανέφερε:»Υλοποιώντας την απόφαση των αγροτών της Καρδίτσας βγήκαμε στο δρόμο για μια ακόμα φορά συναντήσαμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που έστειλε τρεις διμοιρίες ΜΑΤ. Καταφέραμε και ανεβήκαμε στην Ε-65 και με τρακτέρ, διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερα απ’ όσες κλούβες ΜΑΤ και να φέρουν εδώ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Και στο συλλαλητήριο της Agrotica. Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση και τον υπουργό να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στα χωριά μας.
Θα πρέπει να πω στους συναδέλφους αγρότες που κάθονται στα σπίτια και στα καφενεία και στους καναπέδες. Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει. Να πάρουν τα τρακτέρ και να ενισχύσουν το μπλόκο.. Το βάρος που σηκώνουμε εμείς οι αγρότες που είμαστε εδώ δυστυχώς είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αντέχουμε. Πρέπει να έρθουν και αυτοί. Όσο μεγάλα είναι τα προβλήματα τέτοια θα πρέπει να είναι και η συμμετοχή μας. Να μην περιμένουν λύσεις από το σπίτι.
Τα χωριά ερημώνουν, κλείνουν τα μαγαζιά δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο για θέρμανση, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Αν αυτό δεν μας εξοργίζει και δεν μας βγάζει στο δρόμο, τότε τι άλλο; Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους Οι αγρότες της Καρδίτσας με τα τρακτέρ τους αύριο να είναι δω. Γιατί εμείς δεν φεύγουμε».
Μετά το πέρας της σύσκεψης όλα τα τρακτέρ, περίπου 90 στον αριθμό συγκεντρώθηκαν στο δρόμο Παλαμά-Καρδίτσας.
Επίσης στη 1 του Φλεβάρη θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: