8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επιστολή Κουμουτσάκου στην Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης:

Την επιτακτική ανάγκη αλληλεγγύης και επιμερισμού των βαρών μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε  επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Στην επιστολή ο κ. Κουμουτσάκος εξέθεσε τις βασικές ελληνικές απόψεις εν όψει της διαμόρφωσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου.

- Advertisement -

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, εστίασε στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των πρωτοβουλιών που έχει ήδη καταθέσει η Ελλάδα, δηλαδή της τριμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας-Κύπρου-Βουλγαρίας για την ανατολική Μεσόγειο, της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών και της πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Αύριο (28/1/20), ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογράφει στην Αθήνα συμφωνία έδρας (host country agreement) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου (EASO), μαζί με τη διευθύντρια του Οργανισμού, Nina Gregori. Η συμφωνία προβλέπει σχεδόν το διπλασιασμό των εργαζομένων του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: