8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Διαβάστε επίσης:

Τον πρέσβη της Δανίας στην χώρα μας, κ. Klavs A. Holm, που στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου, υποδέχθηκαν την Τρίτη στο Δημαρχείο, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θάνος Θεοδώρου και Αρης Σαββάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Στυλιανός Διαμαντίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, κ. Αχιλλέα Μπέο

- Advertisement -

Μεταξύ του κ. Holm, που συνοδευόταν από τον Πρόξενο της Δανίας στο Βόλο κ. Γιώργο Γεροβασίλη, και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έγινε μια συζήτηση σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον κ. Θεοδώρου να παρουσιάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, να αναφέρεται στο μεγάλο έργο του Μουσείου της Αργούς και να υπογραμμίζει ότι οι βασικοί στόχοι της δημοτικής αρχής αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Από πλευράς του ο κ. Holm δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, από τη φιλική διάθεση του ντόπιου πληθυσμού, από την τοπική γαστρονομία και τις εμφανείς δυνατότητες της Μαγνησίας στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως αυτή του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα και συγκεκριμένα ανέφερε την εντύπωση που του προκάλεσε η έλλειψη κίνησης οχημάτων κατά μήκους της εθνικής οδού μεταξύ Αθήνας – Βόλου, γεγονός που αποδεικνύει τη δυσκολία του ελληνικού λαού στο να καταναλώνει και να δαπανά το εισόδημά του.

Σε σχέση με τη χώρα του, ο κ. Πρέσβης περιέγραψε την τακτική διαχείρισης των πόλεων στη Δανία ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης συμπλήρωσε με πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλου και το σύνολο των παρευρισκομένων στη συνάντηση συμφώνησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας ή ακόμη και αδελφοποίησης της πόλης του Βόλου με αντίστοιχου πληθυσμού πόλης της χώρας της Δανίας.

Τη συνέχιση του φιλικού διαλόγου και τη μελλοντική συνεργασία ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θάνος Θεοδώρου και ο Πρόξενος της Δανίας στο Βόλο κ. Γιώργος Γεροβασίλης.
πηγή:volos.ert.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: