8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 45 απάτες για δήθεν τροχαία σε όλη τη χώρα

Διαβάστε επίσης:

Τέλος έβαλε η Ασφάλεια Κατερίνης στην δράση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε τον τελευταίο χρόνο σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαπατώντας δεκάδες ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος που δήθεν προκάλεσαν τα παιδιά τους. Η σπείρα είχε «χτυπήσει» έξι φορές και στη Μαγνησία, καταφέρνοντας να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Η άκρη του νήματος είχε βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχαν συλληφθεί δύο από τα μέλη της σπείρας με 6.500 ευρώ που είχαν αποσπάσει από δύο θύματα στην Κατερίνη. Το απόγευμα της Παρασκευής, με οργανωμένη επιχείρηση εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ένας 53χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα Βούλγαρων και πέντε Ελλήνων, από τους οποίους οκτώ άνδρες και έξι γυναίκες ηλικίας 19 ως 71 χρόνων.

- Advertisement -

«Εγκέφαλος» της συμμορίας ήταν ένας 33χρονος Βούλγαρος που, μαζί με άλλα δύο αρχηγικά μέλη της, τηλεφωνούσαν παριστάνοντας τους αστυνομικούς σε ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα ανήλικο ή είχαν τραυματισθεί σοβαρά τα ίδια σε τροχαίο. Έπειτα, ζητούσαν επιτακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να αποφύγουν συνέπειες ή για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ως την περασμένη Τρίτη, διέπραξαν 45 απάτες και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της χώρας ζητώντας από τα θύματα συνολικά πάνω από 1.200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, έδρασαν 21 φορές στην Πιερία, 12 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, έξι στη Μαγνησία, τέσσερις στην Ημαθία, μια στη Φλώρινα και μια σε περιοχή της Αττικής και κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα αξίας άνω των 65.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ από δύο περιπτώσεις και τα επέστρεψαν στους παθόντες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν εννέα κινητά, τρεις κάρτες sim, ένα tablet, 215 ευρώ, καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συρροή τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: