8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία: Τα μέτρα της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της για το μεταναστευτικό σε ξηρά και θάλασσα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά τις εξελίξεις στο Ιλντίμπ η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ενώ έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο διεξάγεται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές που προκύπτουν από αυτές.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, «Η ένταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας μπορεί να κλιμακωθεί σε μεγάλη διεθνή σύγκρουση», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι «το ευρωπαϊκό μπλοκ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά του στην ασφάλεια».

«#Idlib – Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει επειγόντως. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε μεγάλη, ανοικτή, διεθνή στρατιωτική αντιπαράθεση. Προκαλεί επίσης αβάστακτο ανθρωπιστικό πόνο και θέτει αμάχους σε κίνδυνο», ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση και εκφράζει τη λύπη της για όλες τις ζωές που χάθηκαν. Η ΕΕ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην ασφάλεια. Είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους παράγοντες», πρόσθεσε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: