8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εναλλάξ πρόεδροι και πάλι στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης:

Την πεπατημένη των εναλλάξ προέδρων, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που όρθωσε η ψήφος των 1.700 Θεσσαλών Οικονομολόγων κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, επιλέγοντας ένα αντιπροσωπευτικό και διαπαραταξιακό προεδρείο, ακολούθησε και η νέα διοίκηση του επιστημονικού φορέα κατά τη συνεδρίαση της συγκρότησης σε σώμα.

- Advertisement -

Αν και η σύνθεση του νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη τετραετία, είναι πλέον γνωστή, ωστόσο η προχθεσινή πολύωρη έκβασή της έκρυβε πολλές εκπλήξεις και ακόμη περισσότερο… παρασκήνιο. Η “Ε” για μια ακόμη μια φορά ήταν εκεί, με παρουσία στις διεργασίες των πέντε παρατάξεων, της ΔΗΚΙΟ, των Προοδευτικών Οικονομολόγων (ΠΟΕ), της ΠΔΣΟ, της ΠΟΦΕΕ και των Τρικαλινών Οικονομολόγων (τη συνιστώσα της ΠΔΣΟ) για την “μάχη” της κατανομής των αξιωμάτων.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. γνωστό από μέρες… Ο λογιστής οικονομολόγος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος από την παράταξη της ΔΗΚΙΟ που πρώτευσε σε σταυρούς, ο συναγωνιστής του εφοριακός Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, ο λογιστής Χρόνης Ισαακίδης και ο εφοριακός Μαργαρίτης Τσουλούφης από την νεοσύστατη παράταξη των “Προοδευτικών Οικονομολόγων” , (ο δεύτερος για πρώτη φορά έχει παρουσία σε Δ.Σ., ο λογιστής Νίκος Κίσσας από την ΠΟΦΕΕ, ο νεοφερμένος ασφαλιστής Ιωάννης Μαργαριτόπουλος από την ΠΔΣΟ και ο λογιστής Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου από τους “Τρικαλινούς Οικονομολόγους”. Τέσσερις λογιστές, δύο εφοριακοί και ένας ασφαλιστής, έξι Λαρισαίοι και ένας Τρικαλινός, πέντε παλιοί και δύο νέοι, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, για να συνθέσουν απόψεις και θέσεις και να μοιράσουν τα αξιώματα του προέδρου, του αντιπροέδρου, του γραμματέα και του οικονομικού επόπτη…

Ο ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ

Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και το έκανε ακόμη πιο δύσκολη το γεγονός ότι καμία παράταξη δεν είχε την αυτοδυναμία. Ο “γρίφος” όμως της συγκρότησης του προεδρείου λύθηκε με διαπαραταξιακές συμμαχίες, χωρίς ωστόσο να γίνει εφικτή η παρέκκλιση από την εναλλάξ προεδρία και την χρονική κατανομή της θητείας και των αξιωμάτων. Όπως και τα τελευταία χρόνια έτσι και για την επόμενη τετραετία, το Οικονομικό Επιμελητήριο θα έχει τουλάχιστον δύο προέδρους. Για τα δύο πρώτα χρόνια θα παραμείνει πρόεδρος ο Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο οποίος στη ψηφοφορία υπερίσχυσε του συνυποψηφίου Μαργαρίτη Τσουλούφη (με 5 – 2). Παρενθετικά να σημειώσουμε πως οι ψήφοι στον Κοτσιμπογεώργο ήταν από τη ΔΗΚΙΟ, την ΠΔΣΟ, την ΠΟΦΕΕ και τους Τρικαλινούς Οικονομολόγους. Ο Τσουλούφης αρκέστηκε στους δύο ψήφους της παράταξής του. Μετά τα δύο χρόνια όμως ο Κοτσιμπογεώργος θα παραιτηθεί και την προεδρία και θα την αναλάβει για ένα χρόνο, η ΠΔΣΟ. Όμως, η παράταξη αντιπροσωπεύεται σήμερα στο Δ.Σ. από τον νεοφερμένο ασφαλιστή Γιάννη Μαργαριτόπουλο, που προφανώς και δεν μπορεί να σηκώσει, για την ώρα, το βάρος και την ευθύνη της θέσης. Η παράταξη όμως έχει έτοιμη λύση… Ο Μαργαριτόπουλος θα παραιτηθεί και στην προεδρία θα προωθηθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ε”, το έμπειρο στέλεχος της παράταξης, ο Λαρισαίος οικονομολόγος Γιώργος Χατζής. Μόλις συμπληρωθεί η τριετία, η προεδρία θα ξαναπεράσει στη ΔΗΚΙΟ και εκ νέου στα χέρια του Κοτσιμπογεώργου μέχρι τη λήξη της θητείας. Αξίζει να σημειωθεί πως η παράταξη των Προοδευτικών Οικονομολόγων (ΠΟΕ) απέφευγε επιμελώς, να εντάξει στη δική τη “συμμαχία” την ΔΗΚΙΟ με το επιχείρημα ότι αντιπροσωπεύει την καθεστηκυία τάξη και πως αποτελεί “όργανο” της κεντρικής διοίκησης του ΟΕΕ. Για το λόγο αυτό ήθελε και προσέβλεπε, τουλάχιστον για την εκλογή προέδρου, στην στήριξη των λοιπών παρατάξεων μόνο…

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Παρ’ όλα αυτά, η νέα διοίκηση ξεπερνώντας το “σκόπελο” της εκλογής προέδρου, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την κατανομή των υπολοίπων αξιωμάτων. Έχοντας εξασφαλίσει η ΠΔΣΟ ένα “κομμάτι” της θητεία του προέδρου, έκανε πίσω στα υπόλοιπα αξιώματα, με την ΠΟΦΕΕ να ζητά την αντιπροεδρία και όχι τη θέση του οικονομικού επόπτη που της προτάθηκε. Τελικά η παράταξη έμεινε εκτός αξιωμάτων αλλά σε όλες τις ψηφοφορίες έδινε θετική ψήφο. Έτσι στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος με 5 ψήφους των τεσσάρων παρατάξεων και 1 λευκό και ένα άκυρο, από τους δύο της ΠΟΕ, για τη θέση του γραμματέα ο Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου με 5 ψήφους των τεσσάρων παρατάξεων και 2 λευκά της ΠΟΕ και τέλος για τη θέση του οικονομικού επόπτη ο Ιωάννης Μαργαριτόπουλος, με 5 ψήφους των τεσσάρων παρατάξεων και τα 2 λευκά της ΠΟΕ. Σημειώνεται ότι η εκλογή τους διευκολύνθηκε καθώς δεν υπήρχε καμία συνυποψηφιότητα.

Εν ολίγοις η συγκρότηση του προεδρείου απόρροια κι αυτή τη φορά, της πρακτικής των παραταξιακών “συμμαχιών”, άφησε πίσω της “νικητές” και “ηττημένους” και πυροδότησε, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όσο και μετά, λεκτικές αψιμαχίες, αντιπαραθέσεις και εντάσεις, δημιουργώντας ένα κλίμα που προφανώς απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να “στρώσει”. Σε κάθε περίπτωση… η επόμενη ημέρα για το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας δεν θα αργήσει να έρθει. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή της η νέα διοίκηση του φορέα και θα φανεί να θα χρειαστεί να πάνε μπροστά ή θα μαζεύουν τα απόνερα της συγκρότησης του προεδρείου…

ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στο μεταξύ ο νέος πρόεδρος με δήλωσή του στην “Ε” εξέφρασε τις ευχαριστίες στις παρατάξεις που υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του εκφράζοντας παράλληλα την βούληση να προχωρήσει με τη συνεργασία όλων στην αναβάθμιση του Επιμελητηρίου.

” Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις, ΠΔΣΟ, Τρικαλινούς Οικονομολόγους και ΠΟΦΕΕ που υπερψήφισαν την υποψηφιότητα μου. Με τη στήριξή τους θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου του τμήματος Θεσσαλίας. Εύχομαι σε όλους καλή θητεία. Με συνεργασία και συλλογική προσπάθεια, θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο του ΟΕΕ ώστε να καταστεί χρήσιμο στους συναδέλφους και στην κοινωνία”.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: