8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους – Δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση

Διαβάστε επίσης:

Pixabay

Ελεύθεροι αφέθηκαν τόσο οι γονείς του 11 μηνών βρέφους, όσο και το συγγενικό τους ζευγάρι, καθώς, στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών, που στάλθηκε στον εισαγγελέα, δεν γινόταν αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά μόνο σε κακοποίηση.

Η υπόθεση-θρίλερ συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς αρχικά είχαν εντοπιστεί, μακροσκοπικά, σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία όμως, σύμφωνα με τους γιατρούς, μπορεί να οφείλονταν στην πάθηση του βρέφους.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία, έκανε λόγο για σημάδια κακοποίησης που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν.

Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι τα σημάδια προέρχονταν από τη θεραπεία που ακολουθούσε το κοριτσάκι με υποκλυσμούς και υπόθετα.

Αλλά και αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, ανέφερε ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: