8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚ Βόλου: «Όχι» στην εισαγωγή εργολάβων στα πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην εργασία. Καταδικάζει τη διοικητική πράξη, που, στηριζόμενη πάνω στο υφιστάμενο αντεργατικό νομικό πλαίσιο, έδωσε το «πράσινο φως» για να πεταχτούν –μετά τη λήξη των συμβάσεών τους– κυριολεκτικά στον δρόμο.

«Ως ΕΚΒ έχουμε κατ’ επανάληψη σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια παράδοσης της καθαριότητας του Πανεπιστημίου στους ιδιώτες εργολάβους, θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, εδώ και πολλά χρόνια, καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες καθαριότητας στους χώρους του Πανεπιστημίου, βγάζοντας έναν τεράστιο όγκο δουλειάς.

- Advertisement -

Η υλοποίηση, άρα, αντεργατικών πολιτικών, με το πρόσχημα και την «επίκληση» νόμων, δεν συνιστούν παρά το άνοιγμα της κερκόπορτας για την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση των εργαζομένων ως «βορά» στα ιδιωτικά εργοδοτικά συμφέροντα. Πόσο μάλλον, που το επιχειρούμενο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκδηλώνεται στο πλαίσιο μιας κατάφωρης στρατηγικής για την παραπέρα επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων, κάτι που θα έπρεπε να είχε βρει αντίθετα τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρώτα’

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: