8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης στο Σαραντάπορο

Διαβάστε επίσης:

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς (19 Ιανουαρίου 1944) στη θέση «Μελίσσι» Σαρανταπόρου διοργανώνουν ο Δήμος Ελασσόνας με την Τοπική Κοινότητα Σαρανταπόρου και τον Σύλλογο Απανταχού Σαρανταποριτών, την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

- Advertisement -

Στις 7.30 το πρωί, στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Στις 10 το πρωί, θα ολοκληρωθεί η προσέλευση των επισήμων.

Στις 10.30 το πρωί, θα ακολουθήσει ομιλία για το ιστορικό της εκτέλεσης.

Στις 11 το πρωί, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, και αμέσως μετά, στις 11.15, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σιγή ενός λεπτού και απόδοση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά, ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών, θα παρουσιάσει το “Μοιρολόι της μικρής μας Πατρίδας”, στην αίθουσα του «Παντελοπούλειου» Πνευματικού Κέντρου και θα παρουσιαστούν σε βίντεο και φωτογραφίες τα ονόματα όλων των θυμάτων. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους από το 1940 έως το 1949 (Μέτωπο της Αλβανίας, Κατοχή, Εμφύλιος Πόλεμος).

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: