8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι 100 ετών και… «πρωταθλήτρια» στο σταυρόλεξο

Διαβάστε επίσης:

Ανήσυχο πνεύμα, παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, έσβησε 100 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της, η Ράνια Ζέκοβα στο χωριό Λόβετς στη Βουλγαρία, αποδεικνύει, καθημερινά, πως το διάβασμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθεί ο άνθρωπος.

Τι και αν η ηλικία της φαντάζει απαγορευτική για ορισμένες δραστηριότητες, που για ανθρώπους νεότερης ηλικίας είναι απλώς καθημερινότητα; Η κ. Ζέκοβα όχι μόνο συνεχίζει να διαβάζει και να παροτρύνει τους νέους να πράξουν το ίδιο, αλλά είναι από τους καλύτερους λύτες σταυρόλεξων και της αρέσει να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια που δίνουν “κίνητρο” στο μυαλό να σκεφτεί περισσότερο.

- Advertisement -

Η κ. Ζέκοβα τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο “Αναγνώστης της Χρονιάς” από την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του Λόβετς. Με αφορμή τα 100ά γενέθλιά της έλαβε τιμητική διάκριση από τον δήμο του Λόβετς για την πολυετή παιδαγωγική της προσφορά και τη συμβολή της στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Η ίδια, εκπαιδευτικός, δεν άφησε ούτε μία μέρα να πάει…χαμένη και παρότρυνε, ενθάρρυνε και έδινε συμβουλές στους μαθητές της για να “ ταξιδέψουν” στον κόσμο των βιβλίων, να αναπτύξουν περισσότερο τον διάλογο και να γνωρίσουν τον “ πλούτο” της λογοτεχνίας.

Η δασκάλα με την πολυσχιδή δραστηριότητα, γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1919 στο Λόβετς. Το 1955 πήρε το πτυχίο της παιδαγωγού και έκτοτε -έως τη συνταξιοδότησή της- δεν σταμάτησε να διδάσκει σε παιδιά την αξία της γνώσης, της μάθησης και της προσπάθειας.

Όπως μεταδίδει η βουλγαρική ραδιοφωνία, η κ. Ζέκοβα που έχει δύο γιους, τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα, σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, ήταν φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού, που αγκάλιαζε όλα τα παιδιά. Μάλιστα, η κ. Ζέκοβα αναγνώρισε δίχως πρόβλημα, έναν από τους μαθητές της που εργάζεται στον δήμο του Λόβετς, όταν την επισκέφθηκε μαζί με τη δήμαρχο του Λόβετς, Κομέλια Μαρίνοβα, για να της δώσουν το μετάλλιο για την προσφορά της.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: