8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ.Σ Καρδίτσας: Νέα αντιπαράθεση για τον μισθό του Παπαλού

Διαβάστε επίσης:

Η αμοιβή του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, που από το 50% του μισθού του Δημάρχου έπεσε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο 25%, για να «επανέλθει» με νέα απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ στο αρχικό ποσό (1710 ευρώ μεικτά μηνιαίως), απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.
Η κ. Αλ. Κολοκύθα σε δήλωση της παράταξης που ανέγνωσε κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο ότι «καλύπτει τις δεσμεύσεις του επιβαρύνοντας τους Δημότες».
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος, μη θέλοντας πάντως να επεκταθεί.
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κολοκύθα:
«Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η μη αμοιβή προέδρου και μελών της ΔΕΥΑΚ. Παρά την αντίρρισή μας, ορθώς μειώθηκε η αμοιβή στο μισό καθώς η ΔΕΥΑΚ χρωστά ακόμη 1,35 εκατ. ευρώ και δεν έχει περιθώρια δαπανών. Ακόμη κι αν υπήρχαν πλεονάσματα θα έπρεπε να διατεθούν για υποδομές που λείπουν. Το γεγονός ότι πήρατε νέα απόφαση, προσχηματική, κατόπιν συνεννόησης η άσκησης πιέσεων, που δεν μειώνει τν αμοιβή δείχνει ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι αμοιβές και όχι η προσφορά έργου. Δεν μπορούμε να μην καταγγέιλουμε αυτή τη συμπεριφορά και όσον αφορά τον αποδέκτη και όσο αφορά τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο που για να καλύψει τις δεσμεύσεις του δεν διστάζει να σπαταλά τα χρήματα των δημοτών. Θυμίζουμε ότι η συνολική επιβάρυνση για τους δημότες είναι 150.000 ευρώ στη διάρκεια της θητείας σας. Αρα υπερπενταπλασιάζεται το κόστος. Είμαστε της άποψης ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Περισσότερο όμως οι αιρετοί δεν πρέπει να παίρνουν αμοιβή γιατί τιμούν με αυτό τον τρόπο τον κόσμο που τους ψήφισε. Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης.»
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Παπαλός τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Μας ζητήθηκε να ξαναπάρουμε την απόφαση διότι αυτή δεν ήταν σύμφωνη με το νόμο»
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας σημείωσε:
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Δεν τιμά κανέναν τέτοιες τοποθετήσεις που υποβιβάζουν το υψηλό επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν θα επεκταθώ, απλά θα πω ότι θλίβομαι. Τίποτε άλλο.
πηγή: karditsapress.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: