8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δράση για μαθητές Ρομά στα Φάρσαλα

Διαβάστε επίσης:

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, σε συνεργασία με τη Ψυχολόγο Ρεπανά Ελένη και τη Κοινωνική Λειτουργό Παπακωστούλη Αντωνία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, υλοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης σε δυο τμήματα της Α΄ και Γ΄ τάξης που φοιτούν μαθητές Ρομά.

Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν τα «Συναισθήματα».

- Advertisement -

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση στην ολομέλεια της τάξης τί σημαίνει για τα παιδιά η λέξη «Συναισθήματα» και έγινε καταγραφή των απόψεών τους σε χαρτί και στο πίνακα. Σκοπός ήταν να αναγνωρίζουν τα παιδιά τα βασικά συναισθήματα: φόβος, λύπη, χαρά, θυμός, και να μάθουν να χειρίζονται σωστά τα αρνητικά τους συναισθήματα. Έπειτα κατασκευάσαμε και παίξαμε με το ζάρι των συναισθημάτων.

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: