8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δομή για πρόσφυγες στο Κυψελοχώρι Τεμπών;

Διαβάστε επίσης:

Επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για δημιουργία και νέας δομής για πρόσφυγες στο Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στο Κυψελοχώρι του Δ.Τεμπών στο πρώην στρατόπεδο «Ζώγα Αργυρίου». Ο λόγος είναι η σύσκεψη που έχει συγκληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα το μεταναστευτικό και με κάλεσμα να συμμετέχει σε αυτή, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Ο κ.Μανώλης είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι δέχτηκε στο Δημαρχείο email απο το υπουργείο που τον καλούσε στη σύσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό και ότι ουσιαστικά θα ενημερωθεί για το τί σημαίνει αυτό στην ίδια τη συσκέψη, χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων τίποτε περισσότερο.

- Advertisement -

Ωστόσο, καθότι είναι ο μόνος δήμαρχος από την περιοχή που καλείται, εκτιμά ότι το αντικείμενο της σύσκεψης είναι το Κυψελοχώρι, καθώς στο πρώην στρατόπεδο έχουν ήδη γίνει εργασίες για υδροδότηση και αποχέτευση, χωρίς τελικώς να δημιουργηθεί χοτ σποτ.

Στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκεί νέα δομή (ήδη λειτουργεί δομή στο Κουτσόχερο Λάρισας δυναμικότητας 1500 ατόμων) έχουν τοποθετηθεί αρνητικά τόσο η τοπική αυτοδίοικηση, όσο και οι τοπικοί βουλευτές.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοϊδης, σε σύσκεψη προ μηνών στη Λάρισα με όλους τους φορείς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο Δήμαρχος Τεμπών ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, οτι είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία δομής στο Κυψελοχώρι, ότι επιμένει στην άποψη αυτή, θα εξηγήσει τους λόγους στη σύσκεψη και θα προτείνει άλλες εναλλακτικές.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: