8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δολοφονία Τοπαλούδη: Κατάθεση-κλειδί από σημαντικό μάρτυρα

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την κατάθεση του διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Θωμά Ζόβα, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 28/1 η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Θωμάς Ζόβας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι συνεργάστηκαν για να πετάξουν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα.

- Advertisement -

Ο μάρτυρας, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, επικαλέστηκε τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην ερημική περιοχή όπου εντοπίστηκε το θύμα, τον Νοέμβριο του 2018.

«Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα» ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος τόνισε πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη.

«Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε και στην εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα όπου μαρτύρησε η Ελένη. «Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «έναν φυσιολογικό άνθρωπο».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη παρακολούθησε μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα σε αντίθεση με την μητέρα της, η οποία επέλεξε να παραμείνει εκτός της δικαστικής αίθουσας μην αντέχοντας να ακούσει τι βίωσε το παιδί της. Ωστόσο, μέσω του συνηγόρου της ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι παρακολούθησαν χωρίς να αντιδράσουν τη μαρτυρία του ανθρώπου, που, λόγω των χτυπημάτων που έφερε το άψυχο σώμα της άτυχης φοιτήτριας όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα, εκτίμησε ότι βρισκόταν μπροστά σε εγκληματική πράξη και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που τους έφερε στο εδώλιο για το βιασμό και τη δολοφονία της.

Με αφορμή το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος ο οποίος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δυο κατηγορούμενους, άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με την υπερασπιστική τους γραμμή. Η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πριν ο ίδιος απολογηθεί.

«Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης» τόνισε ο συνήγορος Θ. Μαντάς.

Αν και αρχικά η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ. «Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στην πραγματογνωμοσύνη του ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς… Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας.

Λίγο πριν το δικαστήριο επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφασή του, η εισαγγελέας της έδρας σχολίασε με νόημα πως δεν συμβάλει στη διαδικασία να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι οι κατηγορούμενοι είναι ψυχασθενείς όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: