8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα: Τι έγραψε ο πρωθυπουργός για Fitch και Διεθνή Διαφάνεια

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα: Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, φέρνοντάς μας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Και η Διεθνής Διαφάνεια κατέγραψε για τη χώρα μας βελτίωση 7 θέσεων της στο δείκτη αντίληψης διαφθοράς. Η Ελλάδα επιστρέφει!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και τη βελτίωση της θέσης της χώρας στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε χθες Παρασκευή (24.01.2020) το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα “ΒΒ” από “BB-” με θετική προοπτική.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο οίκος, η βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης συνεχίζει να βελτιώνεται, υποστηριζόμενη από ένα σταθερό πολιτικό πλαίσιο, τη διαρκή αύξηση του ΑΕΠ και τη συνεχιζόμενη καλύτερη δημοσιονομική επίδοση σε σχέση με τους στόχους.

Σημειώνεται επίσης πως η Ελλάδα ανέβηκε στην 60ή θέση σε σύνολο 180 χωρών για το 2019, σε σχέση με το 2018, στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια.

«Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: