8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διακρίσεις Λαρισαίων μαθητών στο διαγωνισμό «Θαλής»

Διαβάστε επίσης:

Εκατόν τριάντα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε όλη τη χώρα.
Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη που σημειώθηκε ποτέ και αποδίδεται στη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών (472 μαθητές), αλλά και στη συστηματική προετοιμασία των μαθητών με ειδικά μαθήματα που πραγματοποίησε η Ε.Μ.Ε. εθελοντικά και αφιλοκερδώς, όπως γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 2 χρόνια.
Οι μαθητές αυτοί θα διαγωνιστούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία <> που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει τους μαθητές που συμμετέχουν και διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς που είναι υψηλών απαιτήσεων και αυξημένης δυσκολίας. Η παρουσία των μαθητών και το κύρος του θεσμού, κρατούν ζωντανή 80 χρόνια πλέον μια διαγωνιστική διαδικασία βαθιά καταξιωμένη στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία.

- Advertisement -

Μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν και πάλι από την Ε.Μ.Ε. το ερχόμενο Σάββατο 1 του μηνός, στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, το διάστημα από 11πμ – 2 μ.μ
Στα εργαστήρια προετοιμασίας, στα οποία έχουν κληθεί όλοι οι μαθηματικοί- μέλη του παραρτήματος που συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες της Ε.Μ.Ε., θα διδάξει και ο καταξιωμένος μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο κ. Συγκελάκης είναι τα τελευταία χρόνια μέλος της ομάδας προετοιμασίας των μαθητών για τους μεγάλους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας διευκρινίζει ότι τα εργαστήρια της 11ης Ιανουαρίου είναι ανοιχτά για όλους τους μαθηματικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νομού Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: