8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύση για το υδρευτικό των Φαρσάλων

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο με αντικείμενο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης στον Δήμο Φαρσάλων, καθώς υπάρχει οξυμένο πρόβλημα ποιότητας νερού.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης (Μάκης) Εκσίογλου, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Σούλιος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Λιαπής και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο κατεπείγον πρόβλημα της ποιότητας του νερού στο Δήμο Φαρσάλων.

- Advertisement -

Στο τέλος της σύσκεψης, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών, συμφωνήθηκε ότι το έργο της κατασκευής των δύο φραγμάτων και του ενός διυληστηρίου μαζί με τους αγωγούς ύδρευσης και άδρευσης θα ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Εσωτερικών που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος «o Δήμος Φαρσάλων και οι συνεργάτες του Υπουργείου Εσωτερικών θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του έργου και θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα».

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών για το πρόβλημα της ύδρευσης στην περιοχή των Φαρσάλων, ο δήμαρχος της πόλης κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την περιοχή των Φαρσάλων, καθώς στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, υπήρξε δέσμευση για ένταξη στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου, των έργων εκείνων που θα λύσουν το χρονίζον πρόβλημα της ύδρευσης.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δύο φράγματα, ένα στη θέση «Λουτζακόρεμα» στο δημοτικό διαμέρισμα Ναρθακίου και ένα στη θέση «Κακλετζόρεμα» μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Αχιλλείου και Διλόφου, τα οποία θα επιλύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης, ενώ θα συμβάλουν σημαντικά και στο κομμάτι τις άρδευσης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες, αφού θα προηγηθεί η αναγκαία τεχνική σύσκεψη αλλά και οι ανακοινώσεις για την ένταξη των έργων.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας, αλλά και για τη επανειλημμένη δέσμευσή του πως θα ολοκληρωθεί εντός της τετραετίας, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: