8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Λαμίας: Αντιδράσεις για το hot spot προσφύγων

Διαβάστε επίσης:

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας που αφορούσε την συζήτηση για το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας.

Μετά την έγκριση κατά πλειοψηφία της εισήγησης του Δημάρχου Λαμιέων οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης διαμαρτυρήθηκαν διαφωνώντας στην ψήφιση της.

- Advertisement -

Οι κάτοικοι των δύο περιοχών σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

“Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια” έλεγαν και πήραν την απόφαση να κλείσουν τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέφεραν ότι η αντίδραση τους δεν πηγάζει από ταπεινά αισθήματα, ούτε είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, αλλά “είναι κραυγή αγωνίας για την μικρές κοινωνίες των χωριών μας, την κοινωνία της πόλης αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς η περιοχή της Μαυρομαντήλας δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας”.

“Στις 12:00 θα ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις μας με το κλείσιμο του κόμβου Αγίας Παρασκευής της εθνικής οδού για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην δημιουργίας hotspot στη Μαυρομαντήλα”, ανέφερε η οργανωτική επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: