8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γοήτευσαν οι τρεις Ιταλίδες υψίφωνες στην Καρδίτσα

Διαβάστε επίσης:

Μία εντυπωσιακή συναυλία Όπερας σε μία κατάμεστη αίθουσα με τρεις πολύ σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες φιλοξένησε η πόλη της Καρδίτσας το περασμένο Σάββατο, με την οποία άνοιξε ουσιαστικά η καλλιτεχνική σεζόν του 2020.

- Advertisement -

Την 1η εκδήλωση του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για το 2020 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Φίλοι της Τέχνης και της Μουσικής το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που ήλθε και από γειτονικούς νομούς.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά που το φιλόμουσο κοινό αποθέωσε κυριολεκτικά τις τρεις Ιταλίδες Υψίφωνες και τις οποίες ανάγκασε να επαναλάβουν αρκετά έργα. Η μουσική των Puccini, Rossini, Verdi και Donizetti κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της συναυλίας με εντυπωσιακές άριες από πολύ γνωστές Όπερες. Στο δεύτερο μέρος της Συναυλίας έγινε ένα Αφιέρωμα στην Ναπολετάνικη Μουσική με πολύ γνωστά τραγούδια και καντσονέτες.

Η σπάνια και μοναδική αυτή Συναυλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων με τις τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano επί της σκηνής ταυτόχρονα να γοητεύουν πραγματικά το κοινό.
Η εκδήλωση ήταν μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων κλασικής μουσικής, Όπερας και Μουσικής Δωματίου του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στην διοργάνωση του οποίου συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και διευθυντών Χορωδίας.
Ήταν ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα να συνυπάρχουν επί σκηνής τρεις(3) διακεκριμένες, Ιταλίδες Υψίφωνες με αξιόλογη καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό, αντιγράφοντας τους τρεις (3) διάσημους τενόρους( Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο). Αυτή η σπάνια συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο για την Ελληνική Μουσική ζωή.
Η συναυλία των τριών διακεκριμένων Ιταλίδων σοπράνο Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano σε συνοδεία πιάνου με τον Καθηγητή και Μαέστρο Raffaele Desiderio , αποτέλεσε ένα πολύ σπουδαίο καλλιτεχνικό και μουσικό γεγονός όχι μόνο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.

Ήταν η πρώτη και πολύ πετυχημένη συναυλία με την οποία άνοιξε το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, για το 2020 με μια σπάνια συναυλία Ιταλικής Μουσικής με τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες.
πηγή:karditsapress.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: