8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιώργος Κωτσός: Εναν χρόνο μετά τον Daniel – Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μεγαλοψυχία του καρδιτσιώτικου λαού

Διαβάστε επίσης:

Ηταν 5 Σεπτεμβρίου 2023 όταν η σφοδρή και πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Daniel» χτύπησε ορμητικά την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία ευρύτερα.

- Advertisement -

Κανείς μας δεν θα ξεχάσει τις φρικτές εκείνες ημέρες που ζήσαμε με αγωνία και γίναμε μάρτυρες της κλιματικής κατάρρευσης. Βλέπαμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε τα παιδιά μας να ισοπεδώνεται μέσα σε λίγες ώρες. Ηδη όμως είχαμε ζήσει και το φαινόμενο του «Ιανού» το 2020.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μεγαλοψυχία του καρδιτσιώτικου λαού, που επέδειξε αλληλεγγύη και αλτρουισμό. Ολες και όλοι γίναμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, με τα νέα παιδιά της περιοχής μας να ρισκάρουν τα πάντα για να σώσουν ζωές, περιουσίες και να συνδράμουν τους πλημμυροπαθείς.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη σφοδρότητα των φαινομένων, όπως επίσης και την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα επαναφέρουν την ομαλότητα στην περιοχή μας.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, η Θεσσαλία έχει επανακάμψει σε μεγάλο βαθμό, έγιναν και συνεχίζουν να προχωρούν καίριες παρεμβάσεις, ώστε να θωρακιστούμε έναντι πιθανών νέων φαινομένων. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό έχουν αποζημιωθεί. Φυσικά υπήρξαν καθυστερήσεις και παραλήψεις.

Είναι λογικό σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης να γίνουν και λάθη, αλλά διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν λιγοψύχησαν, κάνοντας το ανθρωπίνως δυνατό. Από την πρώτη μέρα της καταστροφής ήμασταν εκεί, δώσαμε τη μάχη της αποκατάστασης των ζημιών μαζί με τους συμπολίτες μας, όταν κάποιοι έκαναν αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, με κυβερνητικό κλιμάκιο, εξήγγειλε από την περιοχή μας ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα θωράκισης της Θεσσαλίας από αντίστοιχα φαινόμενα. Η κυβέρνησή μας έχει υλοποιεί και προχωράει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων που τα οφέλη τους δεν θα αφορούν μόνο τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θα δίνουν λύση και στο υψίστης σημασίας υδατικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.

*ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ
Βουλευτής Καρδίτσας με τη ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: