8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιορτές: Αυξημένη κίνηση μειωμένος τζίρος στα εμπορικά

Διαβάστε επίσης:

Η εορταστική περίοδος που μόλις ολοκληρώθηκε δεν ήταν και τόσο γιορτινή για τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας, με βάση την εικόνα που αποκόμισε και μας μετέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος, δια μέσω του προέδρου του κ. Κορκώτσιου.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην κάμερα του KarditsaLive.Net, ο κ. Κορκώτσιος τόνισε πως την εορταστική περίοδο υπήρξε αυξημένη κίνηση στην αγορά και στην πόλη γενικότερα, ήρθε και ξένος κόσμος λόγω του θεματικού πάρκου, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε ανάλογα και στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τζίρος ήταν μικρότερος σε σχέση με πέρυσι και το 2019 δεν βγήκε όπως το περίμεναν οι έμποροι προκειμένου να ανταπεξέλθουν και αυτοί στις υποχρεώσεις τους. Συμπλήρωσε, πάντως, πως η περίοδος των εορτών έχει χάσει πολύ μεγάλη από την αγοραστική της δυναμική, από τότε που καταργήθηκε το δώρο Χριστουγέννων για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις, ειδικά προς το τέλος του έτους.
Από Δευτέρα εκπτώσεις
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δεν παρουσιάστηκε πάντως εντελώς απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι οι συνάδελφοί του έμποροι πάντα προσπαθούν και ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης και από Δευτέρα (13/1) ξεκινά η χειμερινή εκπτωτική περίοδος που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτό το σημείο απεύθυνε έκκληση προς τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν την τοπική αγορά και να μην υπάρξει οικονομική αιμορραγία προς όμορους νομούς. Τα καταστήματα της Καρδίτσας, υπογράμμισε, δεν υπολείπονται τίποτα ούτε σε ποιότητα προϊόντων, ούτε σε ποικιλία, ούτε σε τιμές. Παράλληλα κάλεσε και τους εμπόρους να γίνουν ακόμα πιο θελκτικές για το κοινό οι επιχειρήσεις τους.
Πηγή:KarditsaLive.Net

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: