8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Για θύμισε μου” – Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ στο Χατζηγιάννειο

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία “Για θύμισε μου” για το Αλτσχάιμερ της Μαρίας Σβολιαντοπούλου, ολοκληρώνει το ταξίδι της στη Βόρεια Ελλάδα με προορισμό τη Λάρισα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με δύο προβολές στις 18:30 και στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ.

- Advertisement -

Αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το Χατζηγιάννειο (Ρούσβελτ 59, τηλ. 2410 621203, καθημερινά 10.00 -13.00 και από το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ (Παπαναστασίου 57).

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη δημιουργία του σπιτιού του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «ο Κύκνος».

Παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντας.

Σύνοψη
Σταματάς ποτέ να ελπίζεις; Σταματάς ποτέ να προσπαθείς;

Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ, για τη νόσο που μαστίζει την εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε.

Μια ιδέα, μια προσπάθεια, μια σύλληψη μέσα από το προσωπικό βίωμα.

Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε.

Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται.

Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Την προσπάθεια αγκάλιασαν πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Αποστολάκης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Χρανιώτης,Τάνια Ρόκκα και Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Συντελεστές:
Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης / Μαρία Σβολιαντοπούλου Ηχοληψία: Μάνος Συγλέτος Κάμερα: Μάνος Λιανδρακης
Φωτογραφία: Στέλλα Βαρδάκη
Graphics design: Άρης Βεισάκης, Θοδωρής Δούσμανης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντώνης Ρενιέρης Διεύθυνση Επικοινωνίας: Χρήστος Αδαμάκης
Πρωταγωνιστούν: Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: