8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεραπετρίτης: «Υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση δικαίωσης των συνταξιούχων»

Διαβάστε επίσης:

Το κυβερνητικό σχέδιο, σε περίπτωση δικαίωσης των συνταξιούχων από το ΣτΕ σχετικά με τα αναδρομικά, αποκάλυψε ο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση της οποιασδήποτε ανατροπής στα δημοσιονομικά, η οποία θα προκληθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα δημιουργήσει παράπλευρες συνέπειες στους δημοσιονομικούς μας στόχους, δηλαδή θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε μια μόχλευση των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος, που θα μας οδηγήσει σε αναγκαία μετατροπή. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια για να αποκατασταθεί η ισορροπία σε σχέση με την συμμόρφωσή μας με τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι κάτι που μεσοπρόθεσμα θα μας δημιουργήσει δημοσιονομική αναταραχή, παρά ταύτα επειδή οι προβλέψεις οι οποίες έχουμε είναι θετικές, έχουμε την αίσθηση ότι θα απορροφήσουμε τον κραδασμό», δήλωσε συμπερασματικά.

- Advertisement -

Ερωτηθείς για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, παρέπεμψε στο τι ακριβώς είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πρακτική και οι εταίροι μας στην ΕΕ. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο πρόχειρα γίνεται δυστυχώς η αντιπολίτευση, με ανέξοδους βερμπαλισμούς, και προκύπτει από το εξής: η όλη διαδικασία δεν έχει καν εκκινήσει», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει όχι μόνο καμία προεξόφληση για το ποιος θα είναι ανάδοχος αλλά ούτε καν έχει εκκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στον ανάδοχο. Αυτά τα οποία λέγονται είναι πάρα πολύ πρόχειρα και πολύ υπονομευτικά, και για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι για ένα μέρος του πολιτικού φάσματος υπάρχει παντελής έλλειψη τεκμηρίωσης. Όλα βαίνουν στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης χωρίς να γνωρίζουμε τα γεγονότα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση (στο να μην εμπλακούν οι Κινέζοι σε αυτήν την υπόθεση). Δεν υπάρχει δυνατότητα από την ελληνική έννομη τάξη να επιλέγει διαδικασίες έξω από το δίκαιο της ΕΕ. Δεν μπορούν να αποκλειστούν μέρη υποψήφια, χωρίς να υπάρχουν λόγοι κωλύματος. Όλα αυτά που λέγονται ότι υπήρχαν δεσμεύσεις, βεβαίως και δεν απηχούν με κανέναν τρόπο την θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Η ελληνική διπλωματία πλέον ασκείται με σεβασμό και ευθύνη, ανέξοδες κουβέντες δεν γίνονται».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: