8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γεννήθηκε και πέθανε στη βάρκα της ελπίδας

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μωρό μιας μετανάστριας από την Αφρική γεννήθηκε και πέθανε κατά τη διάρκεια του διάπλου μεταξύ της Αφρικής και του ισπανικού αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, μέσα σε πλεούμενο, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την ισπανική ακτοφυλακή.

Το νεογέννητο βρισκόταν στη λέμβο, μαζί με άλλους 43 ανθρώπους, η οποία εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι από την ισπανική υπηρεσία διάσωσης στη θάλασσα σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων ανατολικά της Αρεκίφε, της μεγαλύτερης πόλης του ισπανικού νησιού Λανθαρότε.

- Advertisement -

Οι διασώστες έμαθαν ότι «μια γυναίκα γέννησε μέσα στη λέμβο», είπε μια εκπρόσωπος Τύπου της ακτοφυλακής στο AFP.

Μόλις έφθασαν στο λιμάνι, η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών των Καναρίων Νήσων επιβεβαίωσε τον θάνατο του βρέφους.

Προς το παρόν, τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού δεν έχουν διευκρινιστεί, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας.

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο: η μητέρα του παιδιού που πέθανε, μια έγκυος κι ένα αγοράκι 12 ετών με συμπτώματα υποθερμίας.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, οι μετανάστες με καταγωγή από την υποσαχάρια Αφρική, μεταξύ αυτών πέντε ανήλικοι, ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Κυριακή.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: