8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Η ΝΔ κόμμα της αγροτιάς

Διαβάστε επίσης:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε από τα Τρίκαλα για τους στόχους του υπουργείου σχετικά με τον αγροτικό τομέα – Ανέπτυξε τις θέσεις του περί της ανάγκης ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς
«Ως περήφανος δεξιός, έρχομαι να συναντήσω περήφανους δεξιούς στα Τρίκαλα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Τρικάλων της Ν.Δ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης.

Στην εκδήλωση ο κ. Βορίδης έκανε απολογισμό της εξάμηνης θητείας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργείου, αφού παραδέχθηκε, βέβαια ότι το εισόδημα των αγροτών είναι εξαιρετικά χαμηλό.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα, ξεκαθαρίζοντας καταρχήν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ικανοποίησης ενός από τα βασικά αιτήματα των αγροτών, που αφορά στην νομοθέτηση ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα αγροτικά προϊόντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετηθεί, καθώς πλήττει τον ελεύθερο ανταγωνισμό εντός Ε.Ε., όπως σημείωσε ο υπουργός και δεν συμφέρει τους αγρότες στο πλαίσιο της διεθνοποιημένης αγοράς. Σε αυτό το σημείο έβαλε και κατά του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι δεν λέει την αλήθεια στους αγρότες. Αναλύοντας τα σχέδια του υπουργείου ο κ. Βορίδης ανέφερε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και της ηλεκτρικής ενέργειας, τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, την εκμηχάνιση της γεωργίας, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είναι καθόλα έτοιμη να υλοποιήσει το σχετικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν οι αγρότες, προκειμένου να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα.

Επεσήμανε δε ότι η Ν.Δ. είναι κατεξοχήν κόμμα της αγροτιάς, εξηγώντας ότι οι Νεοδημοκράτες είναι πατριώτες, άρα δεμένοι με τη γη των πατέρων τους. Τόνισε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική σχεδιάστηκε από το κόμμα της λαϊκής δεξιάς εντός της Ε.Ε. Ερωτηθείς σχετικά με το αν το υπουργείο προχωρά σε σχεδιασμό και προετοιμασία, καθώς η νέα ΚΑΠ, πέραν της μείωσης των επιδοτήσεων προβλέπει και συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι αν δεν πληρωθούν η χώρα θα κληθεί να επιστρέψει χρήματα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι η Ελλάδα ζήτησε να εξαιρεθούν από τα μέτρα αιρεσιμότητας οι μικροί καλλιεργητές και δήλωσε ότι οι αποφάσεις τελικά θα ληφθούν σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: