8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Βιβλίο της Αννας Μπιθικώτση παρουσιάζεται στο Μουσείο Τσιτσάνη

Διαβάστε επίσης:

Παρουσιάζεται την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Τσιτσάνη σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, το βιβλίο της Άννας Μπιθικώτση με τίτλο : «ΔΕΝ ΜΑΤΩΣΑ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ»

- Advertisement -

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ξεφυλλίζοντας τις “ματωμένες παπαρούνες” μου, μιλώ για τ’ ανείπωτα, τα χυμένα βαθιά στα συρτάρια του νου και της καρδιάς μου. Αυτά που κρύβονται κάτω από στολές παραλλαγής σε μια εποχή, όπου η φθίνουσα πορεία των αξιών χαρακτηρίζει σε παγκόσμια κλίμακα την καθημερινότητά μας.

Με την πένα βουτηγμένη στην ψυχή, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου, δένω πληγές με επιδέσμους ελπίδας και σε πείσμα των καιρών επιμένω να ονειρεύομαι την ανατολή ενός καλύτερου κόσμου. Αντιδρώ στις ηνωμένες ληστείες αγάπης, ονείρων, και ρομαντισμού αρνούμενη να μετράω άπνοα κορμιά στο όνομα της ελευθερίας. Περιθάλπω την Ιδέα της Πατρίδας, το μέλλον των παιδιών μας, τα θαύματα και τα τραύματα της ζωής, θετικές σκέψεις, νέες Ιθάκες, την ειρήνη των Ηπείρων, το χάδι της μάνας, του πατέρα τη φωνή, τις αποχρώσεις της Αγάπης, ανυπότακτες φωνές κι εκείνες τις παπαρούνες της ζωής που δεν μάτωσα

Την παρουσίαση θα χαιρετήσουν με βιντεοπροβολή , ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Η ηθοποιός του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Βίκυ Ιακωβάκη , θα διαβάσει την προλόγιση της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη και της κ. Παχιαδάκη (Πρόεδρος του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»).

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου σε πρωτότυπη μορφή μέσα από δραματοποιημένες αφηγήσεις από την Άννα Μπιθικώτση και τη Βίκυ Ιακωβάκη.

Τις αφηγήσεις θα συνοδεύει διακριτική μουσική, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά θα παρεμβάλλονται συναρπαστικά video άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεματολογία του βιβλίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη – σκηνοθέτη Κώστα Νικολόπουλου.

Τέλος με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και ερμηνευτή τον Σωτήρη Δογάνη θα ακούσουμε ένα απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια μουσική μας κληρονομιά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις ιστορικές ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΟΥΡΟΣ» και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το βιβλίο έχουν προλογίσει:

Η Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, κ. Μαρία Συρεγγέλα, η Μαρία Φαραντούρη, ο Πύρρος Δήμας, ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης και η Πρόεδρος του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», κ. Μαίρη Παχιαδάκη,

Με τις πωλήσεις του το βιβλίο στηρίζει:

Τις δράσεις και το σκοπό του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και του «ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος, Κώστας Σπυριούνης.

Συνοδεύεται από cd που φιλοξενεί απαγγελίες μου ντυμένες πρωτότυπη ορχηστρική μουσική, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα με την υπογραφή του εξαίρετου συνθέτη Κώστα Νικολόπουλου.

Για να μπορούν να διαβάσουν στη «γλώσσα» της ακοής και άτομα με απώλεια όρασης, τα μελοποιημένα ποιήματα αποδίδουν, ο διακεκριμένος ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης και η σημαντική soprano Κατερίνα Μεγάλου.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: