8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Τα κλειστά κέντρα είναι η μοναδική λύση για να θωρακιστεί η χώρα

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κλειστά κέντρα είναι η μοναδική λύση για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “ΣKAI”.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη κόπωση που εκφράζουν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά αυτή είναι η μοναδική λύση.

- Advertisement -

“Ζητάμε χρόνο, ώστε να φανεί πώς λειτουργεί η καινούργια διαδικασία ασύλου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, δε μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες”, προσέθεσε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι μας αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Έχοντας συνηθίσει την ένταση με την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται διπλωματικά, παραμένοντας σε μια κατάσταση αυξημένης κινητικότητας και πολλαπλασιάζοντας τις επαφές της στην Ευρώπη, αλλά και ανά τον κόσμο, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: